Billedserier

 

• Stueetagen »

Hall, gæstetoilet, stue, køkken bryggers.

 

• 1. sal »

Fire soverum og badeværelse.

 

• Plantegninger" »

 

• Udsigt fra huset »

Vi tilbringer megen tid indendørs, specielt når vejret er dårligt og om vinteren. Så er det vigtigt, at udsigten fra vinduerne også er smuk.

 

• Tur rundt om huset »

Havebilleder med fokus på huset. Huset er "klædt godt på".

Hus med spændende historie

 

 

 

"Vivi Bak-huset"

 

Huset har sin egen historie. Det er oprindelig bygget i 1960'erne af en kommuneingeniør, der selv tegnede huset og også skaffede en del af byggematerialerne rundt omkring fra. Huset havde stråtag og karnapperne var en smule anderledes end i dag.

 

I 1973 blev huset solgt til skuespilleren Vivi Bak, der brugte det som residens, når hun var i Danmark. Også Otto Brandenburg skulle være kommet en del i huset dengang. Vivi Bak solgte i 1981 huset til en købmand fra Haarby.

 

Hus brændt ned

 

I 1984 brændte huset ned til soklen efter en skorstensbrand. Det blev bygget op igen med samme grundplan, dog med tegltag denne gang! Efter sigende er det eneste, der er tilbage fra det oprindelige hus, de bærende stolper midt i stuen.

 

Efter en tvangsauktion blev det i 1991 købt af en lokal elinstallatør, som havde det frem til 1997, hvor vi købte det.

Husets opvarmning

 

Huset opvarmes enten med brændefyr eller med traditionelt oliefyr.

 

Skulle den nye ejer ønske det, er der også mulighed for at skifte til naturgas. Der kan etableres stikledning ude fra vejen.

 

Oliefyret

Oliefyret er et moderne (5 år gammelt, men stortset ubrugt) oliefyr, der er indkoblet så det automatisk starter, hvis brændefyret går ud. Når oliefyret starter, frakobles brændefyret, så der ikke er noget tomgangstab fra brændefyret.

 

Brændefyret

Brændefyret er et højeffektivt gasogenfyr, der kan bruge alle typer fast brændsel. Fyret er med blæser og indrettet, så gasserne forbrændes i et separat brændkammer.

 

Varmt vand

Til brændefyret er indkoblet en 500l acumulatortank med indbygget varmtvandsbeholder, så fyret altid kan brænde fuld tryk under forgasningen af brændet.

 

Om sommeren fyres op hver 3-4. dag.

 

Forbrug

Vi har i de sidste 5 år brugt 25-30 m3 brænde pr år. Jeg har indkøbt brændet i 3m længde, og selv skåret det op. Fyret kan tage 1/2 m lange stykker, så opskæringen går forholdsvis hurtigt.

 

Prisen for brændet varierer med kvaliteten, men vi har i gennemsnit brugt 5-6000 kr pr år med en indetemperatur på omkring de 24 grader og varmt vand til 4 personer.

 

Den forrige ejer brugte ca. 3000 l olie pr år, men med det nye oliefyr bør dette tal være 10% lavere.