Vores både

Seafinn 411

2010 –

Vores nuværende båd er købt i 2010 som både langturs- og bobåd.

Båden har lav dybgang, officielt 1,55m – med al vores habengut er det nok snarere 1,6m – hvilket gør den velegnet til en tur på Europas indre vandveje.

Seafinn bådene har for en dels vedkommende været selvapterede og måske også bygget i forhold til kundens ønsker. På et tidspunkt kom der en standardversion af Seafinn 411, som der også foreligger en gammel salgsbrochure på. Det er den version, vi har. Der er kun dør i styrbord side af styrehuset og en trappe med skydeluge op til agterplatformen. Det får båden til at hænge bedre sammen og det sætter vi stor pris på under sejlads og når vi sidder udenfor i godt vejr.

Båden er bygget i Finland i 1987, den første ejer var englænder og havde båden til at ligge i Spanien. I 1998 blev båden solgt til et amerikansk par, der på det tidspunkt boede i Danmark.

De brugte et par år på at ombygge og forbedre båden og forberede den til langtur, og siden sejlede de Europa tyndt. i 2005 lå de i Tyrkiet og her fik båden nyt teakdæk og ny bimini, og bunden blev vakuum-behandlet mod fiberpest og fik et par ekstra lag rowing under vandlinjen.

Indendørs blev båden ombygget, så den oprindelige U-sofa i styrehuset er blevet afkortet. Det har givet plads til en stor reol og mere bordplads i styrehuset, samt et dejligt overskab i pantryet. Pantryet var derudover ombygget, således at komfuret er placeret i styrbord side og der er kommet et stort køle-/fryseskab nedfældet i bordpladen i bagbord. Derudover var det agterste toilet bygget om, så der er en afskærmet brusekabine. Og der var bygget ekstra hyldeskabe i agterkahytten. Alt sammen noget vi sætter pris på.

Den oprindelige sidekahyt med to køjer havde fået en topbetjent vaskemaskine installeret ned gennem øverste køjebund (betjent fra styrehuset ved at fjerne en hynde og bunden nedenunder). Vaskemaskinen har vi også været glade for, specielt på ture.

Disse billeder giver et godt indtryk af båden, som den så ud, da vi overtog den.

I 2011-12 blev båden blevet isoleret og den gamle blæsevarmer udskiftet med et pottefyr med centralvarme, de to køjer og toiletrummet i fortrekanten blev nedlagt og der blev i stedet et større rum med dobbeltkøje og et skrivebord. Der kom også nye hynder i styrehuset. Udendørs fik det gamle cockpitbord en ny placering med en fast piedestal, så der kan sidde flere om bordet og det er lettere at komme forbi og ned på badeplatformen.

Siden har båden fået termoruder alle steder. Se afsnittet om varme og isolering

Inden vi forlod Grækenland i 2022 fik vi lavet et telt til agterdækket til erstatning for vores bimini og vi fik nyt nyt kantsyet tæppe og nye pudebetræk i salonen