Korfu, Lefkas, Ambracian Gulf, Sivota

12/7 21 – 30/7 21

Thomas ankom ud på aftenen torsdag og blev hentet inde i lystbådehavnen. Han havde en stor rygsæk med et SUP-board med. Det skulle afprøves, når vi kom et roligt og trygt sted hen.

Næste dag sejlede vi tidligt om morgenen mod Lefkada, i første omgang med kurs mod Antipaxos, hvor der skulle være en meget smuk ankerplads ved Mesovrika med turkisblå vand. Det var der også andre der havde hørt, og der var ligeledes en række udflugtsbåde, der gik hertil, så vi lå et stykke fra kysten, men vi fik vores frokost og en dukkert.

Sidst på dagen lagde vi til ved en af de nye flydebroer for charterbåde ved bykajen i Lefkada. Vi måtte godt ligge der, da broen ikke var fyldt, men kunne ikke få hverken strøm eller vand.

Næste dag købte vi ind og sejlede derefter videre til Vliho bugten, der var oplagt til at prøve det nye SUP-board.

Vi skulle naturligvis om at se “Kirkebugten” og hulekirken, helst på SUP board, så torsdag sejlede vi en tur derom og badede og sejlede tilbage igen om aftenen. Vi skulle have vand på, og fordi vi var kunder på værftet, Konidaris Boatyard, kunne vi altid lægge til der og få vand på. Det benyttede vi os af en del gange.

Sine og Thomas havde fået gavekort til et weekendophold med børnepasning, de valgte at tage på Cleopatra Beach Hotel, som lå ud til Vliho bugten, så fredag blev de sejlet derover og sat af.

Lørdag formiddag sejlede vi en tur om i Fráxia bugten og tilbage igen og ellers storhyggede vi med børnebørnene med “morfarmængder” nutella og “mormormængder” smør.

Dagen efter hentede vi Sine og Thomas, der havde haft en dejlig kæresteweekend, og sejlede til Atheni bugten på Meganisi, hvor vi blev et par dage og gik en fin tur op til hovedbyen, Katomeri.

Tirsdag sejlede vi tilbage til Tranquil bugten ved Nidri for at handle og derefter til Varko bugten på fastlandet til klart vand og gode strand- og bademuligheder med langsomt stigende vanddybde. Det var også et rigtig godt sted at få styr på SUP-boardet, herunder at blive sikker i at kunne komme op på det igen, hvis man faldt i. Egen erfaring siger at det er anstrengende at svømme med brættet ved siden af sig!

Et par dage efter sejlede vi videre til Palairos, som naturligvis også skulle vises frem. Vi spiste på yacht klubben, der var igen god mad. Vi kunne kun ligge i havnen til fredag middag, da kajen var reserveret til udlejningsbåde hele weekenden, så vi sejlede ud og kastede anker udenfor havnen.

Senere på dagen blæste det op, så vi sejlede over til den modsatte side af af den store bugt og kastede anker i Ioannis bugten, hvor der lå en lille ensom kirke inde på land.

Månelys over fastlandet syd for Palairos

Der lå nogle småøer tæt ved, som vi næste formiddag sejlede hen til i gummibåden for at snorkle lidt.

Derefter tog vi afsted mod den Ambraciske golf, som ligger som en aflukket bugt med indsejling ved Perveza. Vi havde hørt at der skulle være flere flokke store delfiner i bugten og dem ville vi jo gerne se. Da vi kom, var der ret blæsende men vi fik bølgelæ bag Voúvalos øen, hvor vi listede ind over 2 m vanddybde.

Næste formiddag var der svag vind og vi tog på delfinjagt. Først sejlede vi lidt vestpå, men vendte ret hurtigt om og sejlede østpå med alle mand på dæk og gang i kikkerten. Pludselig så vi i det fjerne noget der KUNNE være delfiner. Kort tid efter var vi sikre, det var springende delfiner, så vi sejlede ud mod dem. Delfinerne var på fiskejagt, men også nysgerrige, så da vi nærmede os, begyndte de så også at svømme mod os, og vi fik vores livs oplevelse. Store delfiner sprang omkring os og svømmede sammen med os i lang tid. Børnene var ellevilde og talte i de høje diskanter, og delfinerne hvinede tilbage – vi tænkte i hvert fald at det måske var derfor, de kommunikerede så meget.

Efter næsten en halv time forsvandt de bagud, og mættede af oplevelsen begyndte vi at søge efter en god ankerplads. Valget faldt på Roúgas bugten, hvor der var en campingplads inde på land.

Mandag sejlede vi til Vonitsa, hvor vi ankrede øst for Koukoumitsa Island, en lille bitte ø med en lille kirke. Der var også en stor opbygget sceneplatform, men den var ikke i brug, mens vi var der.

Tirsdag sejlede vi videre mod End bay ved Sivota. Der havde været så dejligt, så vi måtte komme tilbage og slutte familieferien der. Der var ikke plads inderst i bugten, hvor vi lå sidste gang, så denne gang prøvede vi for første gang at ankre op med lange liner i land fra hækken. Det fungerede rigtig godt og er en god måde at ankre mange både på i en lille bugt, da der så ikke skal være plads til at svaje rundt.

Vi havde nogle gode dage der og nød at have vores egen SUP. Der blev også badet og snorklet i stor stil.

Fredag morgen sejlede vi igen mod Garitsas bugten på Korfu. Det var tid at sige farvel og tak til familien for en rigtig dejlig sommer.

Alle billeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *