Palermo

3/7 20 – 14/7 20

ApeBianca – kunst på havnen

Resten af fredagen ventede vi spændt på besøg af mekanikeren, der skulle komme over middag, så vi gik op i byen for at opsøge en marinebutik og se om vi kunne få nogle nye solpaneler (de gamle på siden af agterdækket virker ikke mere) samt en ny hydraulisk styrepumpe til vores Simradsystem. Den gamle virker fint nok, men den er 20 år gammel og vi synes den er begyndt at have flere lyde end den plejer. Vi styrer stort set aldrig selv, autopiloten er meget bedre til det end vi er. Også, eller man skulle måske sige: ikke mindst, i medløbende søer. Sidst på dagen var jmekanikeren ikke kommet endnu, han havde en anden nødreparation, der var kommet ind før vores, så det var jo som det skulle være, selv om vi var utålmodige.

Lørdag fik vi at vide at mekanikeren ville komme efter 14, så Poul gik tur med hunden så vi kunne komme ud og købe ind. 2 minutter efter han var gået, ringede Chiara imidlertid og sagde, at han kom nu, den anden aftale, han havde først, var vist blevet annulleret. Det var ok, jeg forsøgte at ringe efter Poul, at han skulle komme tilbage, men ak – telefonen ringede i styrehuset. Nå men jeg vidste da nogenlunde hvad det drejede sig om, så ved hjælp af Google translate og Chiara som tolk, nåede vi næsten frem til, hvad problemet var. Heldigvis kom Poul hjem igen og kunne få redt de sidste tråde ud, så de nøjedes med at tage oliekøleren ud og ikke hele gearet.

Mens mekanikerne arbejdede, kom der en dansker og bankede på. Det var Leif Hansen fra båden Marlu. Han er på vej til Danmark efter at have haft drømmebåden liggende et år i Kroatioen som udlejningsbåd. Det har ikke været nogen stor succes og nu skal den hjem til Danmark. Det var rigtig hyggeligt at snakke med ham. De sejlede ved 14-tiden med kurs mod Sardinien.

Mekanikeren ville mandag undersøge og forhåbentlig! bestille reservedele. Og så fik vi måske et estimat på, hvornår vi kunne komme afsted igen. Indtil da måtte vi jo nyde livet her. Det var før motorproblemerne meningen, at vi ville stoppe i Palermo, så på den måde var det jo ok, det havde bare været rart selv at kunne bestemme hvornår vi skulle sejle igen.

Vi fik købt ind i det lokale Carrefour, det var et udmærket sted med et fint udvalg.Og så fik vi selvfølgelig også ringet og sagt tillykke med fødselsdagen til Sine.

Det flød desværre med affald alle steder. Om det skyldes COVID-19 eller at mafiaen mange steder sidder på affaldshåndteringen, er uvist.

Søndag var det vaskedag. Vi fik vasket en portion lørdag, den kom egentlig tidligt nok over, men med mekanikerbesøg, danskerbesøg og indkøb, så kom den ret sent op at hænge. Til gengæld var den tør i løbet af et par timer.

Så søndag skulle der vaskes to portioner mere.

Mandag besøgte vi Normannerpaladset med det Palatinske Kapel, begge dele var ufatteligt smukke og der var brugt endnu mere ufattelige rigdomme på at bygge og udsmykke dem.

Det var i øvrigt endnu en turisttur i skyggen af Covid-19. Der var begrænset besøgskapacitet og vi skulle følge en gruppe på max 25 personer rundt (naturligvis udstyret med masker). Det skulle nås på under en time. Det betød, at de audioguides, vi havde bestilt, ikke var så stor en fornøjelse, da vi ikke kunne nå at høre, det vi ville. Det blev slottet og kirken jo imidlertid ikke mindre flotte af, og vi var glade for at få lov at se dem.

Slottet har været magtcentrum siden Normannertiden i 1100 tallet og er det stadigvæk, idet det Sicilianske parlament holder til her.

Efter besøg i den tilhørende slotshave var det tid til at finde noget at spise. Vi valgte street food, som er populært i Palermo.

Tirsdag var hjemmesidedag og billedredigeringsdag. Mekaniker var her for at skifte olien i gearet.

Onsdag var indkøbsdag omend vi ikke helt fik fat i de stumper vi søgte.

Torsdag besøgte vi domkirken

og og det flotte springvand Fontana Pretoria ved Quattro Canti.

Hestevogne i kø for at få kunder. De var ind imellem ret ivrige – turister i Palermo var en mangelvare!

Vi spiste pizza på et pizzaria fra 1955. Samtidig lyttede vi hele tiden efter en sms’en hvis der skulle komme besked om, at mekaniker kom. Det skete dog ikke.

Fredag tog jeg på indkøb alene, mens Poul ventede på mekanikeren. Reservedelen ville måske komme inden 14, og så ville mekanikeren komme.

Jeg MÅTTE lige et smut forbi Teattro Massimo.

Det blev dog sidst på eftermiddagen før mekaniker med hjælpere kom. De fik sat den nye oliekøler i og prøvekørt motoren. Nu var alt klar, sagde de.

Lørdag morgen fik vi betalt for både mooring og reparation, sejlede over og tankede diesel og sejlede så ud af havnen. Det lykkeders desværre ikke at få et lager af gearolie med, men vi havde også betalt mekanikeren for at rense gearboksen for dårlig olie, så det var vel ok.

Det gik egentlig fint, vi satte kursen mod Vulcano, men tænkte, at det måske var en god ide lige at tjekke gearolien – det var det, der var vand i olien! Sms tilbage til havnen om, at vi returnerede og ville være inde igen kl 14.

Der var igen hjælp til fortøjning, og mekaniker med hjælper kom henad 15, og konstaterede, at der var vand i olien, men at oliekøleren var ok, hvilket vi også forventede. Mekanikeren kunne ikke skaffe gearolie på dette tidspunkt – lørdag eftermiddag, så han ville komme igen mandag morgen. Altså en weekend mere i Palermo til 70 € pr. nat.

En engelsk båd, som lå ved siden af os en nat, fortalte os om en sejlklub på Lefkada i Grækenland, hvortil man kan få sendt pakker. Det var en fantastisk information, vi mangler nye solpaneler og diverse dimser. Så en del af søndagen blev brugt på at få dette bestilt. Vi bestilte solpaneler fra en græsk forhandler og en pakke fra SBV med diverse stumper, bl.a. til installation af solpanelerne.

Mandag morgen ved 9-tiden kom mekanikerne og gik i gang med at rense gearboksen for gammel olie. Denne gang brugte de noget ”renseolie”, lod motoren køre lidt i gear og skiftede olie igen et par gange. Hældte den rigtige olie på og lod motoren køre 10 min. Olien så fin ud. Vi fik besked på at lade motoren køre 1/2 time lidt senere.

Vi besluttede at blive i Palermo til næste morgen, så vi kunne nå frem til næste mål, Vulcano, i dagslys. Resten af dagen blev brugt på indkøb og på at få udfyldt og printet papirer vedr. den Græske turistskat TEPAI. Afgiften skal være betalt når man sejler ind i græsk farvand og man skal betale for hele den måned, hvor man kommer, så der var ikke noget vundet ved at udsætte betalingen, da vi helt bestemt forventede at ankomme i juli. I beskrivelsen står der hvordan man kan betale via bankoverførsel, så vi fulgte anvisningerne. Vi holdt dog de følgende dage øje med, hvordan det gik, for vi havde læst om flere, hvor pengene blev returneret igen. Og ganske rigtigt, efter nogle dage fik vi besked om, at der var overført penge fra den græske bank til os.

Endelig tirsdag morgen var vi klar til at forlade Palermo igen.

Alle billeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *