Isolering af båd til helårsbeboelse

– Hvordan slipper man af med kondensvand?

Hvorfor isolere en båd, der er jo varmt nok?

En almindelig lystbåd har så lille en ydre overflade, at den kan opvarmes, uanset hvor meget isolering der er i båden.

Hovedformålet med isoleringen er derfor komfort, og at der ikke dannes kondens, dvs. overfladerne skal holdes over dugpunktet.

Hvis vi f.eks. antager, at vi har en relativ luftfugtighed på 50% (22 grader), betyder det, at overfladen skal være varmere end 12 grader.

Hvordan gør man så?

I vores båd har jeg valgt at lægge 38 mm isolationsmateriale på alle tilgængelige overflader. Dvs. specielt kistebænke og skabe. Og så har jeg ført radiatorvandet igennem kistebænkene i uisolerede rør.

Mindre kan måske gøre det, men ovenstående er nok.

Isolationsmateriale

Isolationsmaterialet skal være så fleksibelt, at det kan pålimes dobbeltkrumme overflader, og det skal være damptæt. Jeg har valgt Armaflex, men K-flex er nogenlunde samme produkt.

Pålægning

Armaflex har på den ene side en selvklæbende limflade, der limer meget hårdt. For at kunne styre pålægningen har jeg valgt at lægge den på i to lag á 19 mm.

For at få en pæn overflade har jeg:

 1. limet Armaflexen til skroget ved hjælp af kontaktlim ( den indbyggede limflade opad).
 2. Det næste lag er nu limet ved hjælp af første lags indbyggede limflade.
 3. Øverst har jeg lagt et lag loftsvinyl, igen limet med anden lags limflade.

Resultat – en pæn og robust overflade.

Armaflex

Pris i Danmark 500 kr. pr. m2 i løs vægt.Pris fra Tyskland 112 kr pr.  m2. Sælges i halve kasser a 3 m2.  Dertil kommer fragt, 350 kr for 3 m2, 800 kr for 9 m2

isolierprofi.eu
Søg på Armaflex

6 Replies to “Isolering af båd til helårsbeboelse”

 1. Tak for tippet, med prisen i Tyskland, det er alligevel en hel del sparet pr. m2 🙂 Var dog lige før jeg havde bestilt de forkerte uden selvklæb.
  Mvh
  Tim

  1. Hej
   Kunne ikke rigtigt finde vej rundt på isolierladens website, så jeg har mailet dem x 2, samt ringet. Mails bliver ikke besvaret og tlf-nr eksisterer ikke mere. Så er det jeg bliver lidt loren ved alligevel at gå gennem deres online-bestilling. Nogen der ved noget? Virker online – eller er de gået nedenom?
   Mvh
   Svend

 2. Hej Poul
  Spørgsmålet gik mest på firmaet – om det overhovedet eksisterer mere?
  Selv havde jeg tænkt mig at brug 2×13 mm… – og umiddelbart kan man bestille pr m2 på websitet – hvis det ellers er til at finde den selvklæbende udgave…

 3. Limmer man armaflexen direkte på skroget eller skal der en form for dampspærre på først? Hvis der skal dampspærre på først hvilken form for dampspærre skal jeg bruge?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *