Termoruder II

Ruderne i hovedkahytten var begyndt at være utætte, og revnet i plexiglasset, så det var ved at være tid til nye vinduer.

Og når vi var i gang, var vi enige om, at vi ville have ruder med rigtig glas.

Merprisen for at købe termoruder frem for enkeltlags ruder er ca 1/3, så når det er en bo-båd, dækker besparelsen i energiforbrug denne merpris for termoruder. Og vi slipper for kondens og forsatsrudebøvl.

Termoruderne er også denne gang lavet på bestilling af Topwindows

Før

Efter

 

Før havde vi to vinduer med isatte koøjer, der åbnede indad.

 

 

Dem fik vi erstattet af to vinduer, der åbner udad. Udover at de kan stå på klem, når det regner, har det også den fordel, at lysindfaldet er blevet større og udsynet bedre.

 

 

Til gengæld skal vi selvfølgelig passe på, hvis de er åbne, når vi går forbi.

6 Replies to “Termoruder II”

 1. Kære Poul og Else. Sikken en fantastisk flot og dejlig båd i har. Tak fordi i deler ud af jeres erfaringer undervejs som Thistle bliver flottere og flottere.

  Min kæreste og jeg er selv på udkig efter en Sea Finn som bo båd og håber på at kunne sælge hus, møbler og hele molevitten indenfor de næste år. Vi finder meget inspiration i sådan som i har indrettet og renoveret.

  Hvis i nogensinde måtte beslutte jer for at lade Thistle sælge, og hun ikke allerede er lovet væk til andre bejlere, vil vi håbe vi må komme i betragtning. ?

  Tak for bloggen endnu engang, håber i vil fortsætte med at uploade og dele ud af jeres eventyr.

  Godt nytår.

  Med venlig hilsen
  Sebastian

 2. Kære Else og Poul,
  Mange tak for informationerne om isolering og thermoruder, det er meget værdifulde oplysninger for mig.
  Jeg købte en Nauticat i efteråret, som jeg nu bor på, og er gået i gang med at indrette til helårsbeboelse, og jeg har netop bestilt isoleringsmateriale hos isolierladen.de efter at have læst om det hos jer.
  Jeg skal helt sikkert også have skiftet ruderne ud til thermoruder, og vil derfor gerne vide om i selv målte op, og sendte tegninger og mål til Holland, og så selv monterede dem, eller om de kom op fra Holland og udførte arbejdet for jer.

  Nils

  1. Tak for de pæne ord.
   Konceptet hos Topwindows er at de laver hele opmålingen, produktionen og monteringen. Tilgengæld giver de 5 års garanti.

   De har et elektronisk måleapparat hvormed de kan lave opmålingen, så opmålingen kræver ikke afmontering af vinduerne.
   Vi fik foretaget opmåling og montering imens vi boede i båden. Begge dele klaret på under en dag.

   1. Super. Så de kommer til Danmark og måler op, tager hjem til Holland og producerer, og kommer så og monterer – det kan jo ikke være nemmere.
    Mange tak for informationen.
    Nils

  2. Hej Nils,

   Jeg går med præcis samme idé: at flytte ombord på en Nauticat og (forsøge) at bo ombord mere eller mindre hele året rundt.

   Det kunne være rigtig godt at høre mere om dit skib, og hvordan du bærer dig ad. Vil du ikke sende mig en mail, så vi kan snakke sammen?

   Min mail er nauticatten@gmail.com

   Med Venlig Hilsen
   Sebastian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *