Palairos og Ambelakia Bay, Meganisi

27/7 20 – 31/7 20

Mandag var vi klar til at sejle videre til Palairos, hvor Judi og Carsten allerede lå med Dream. Vi kom ind og fik en plads ved flydebroen, hvor udlejningsbådene ligger, når de ikke er ude at sejle. Når de er væk, må man gerne ligge der, der var vand og strøm og det var gratis.

De viste os rundt og vi  var oppe ved købmanden “på bjerget” og proviantere. Vi fik også købt gasflasker, de spanske vi købte kan næppe genfyldes her, og det er i øvrigt 3 kg’s flasker magen til international campinggas, de har i næsten ethvert supermarked, så det giver god mening at skifte til dem. En til grillen, en til komfuret og en i reserve.

Vi var også inde hos slagteren deroppe – det var lidt svært at finde ud, hvordan vi fik det, vi gerne ville have, vi er jo vant til færdigpakkede varer i køledisken i supermarkedet og her var ingen kølemontrer, kun en tegning på væggen af hvad kødstykkerne på ko og gris hedder. Men vi endte alligevel med nogle lækre højrebskoteletter, så det var ikke så ringe.

Om aftenen spiste vi på Palairos Yacht Club, det var lækker mad.

Dagen efter måtte vi lige gøre hovedrent under køkkenskabet og op til købmanden og købe en musefælde inden vi tog afsted mod Meganisi! Vi havde en mystisk skraldepose for nogle dage siden, men forklarede det med skarpe affaldsdele. I dag var det så låget på spritflasken, der var pulveriseret? Nærmere eftersyn afslørede små muselorter, så nu håbede vi på snarlig musefangst.

Poul forsøgte at montere en nyindkøbt tankmåler i vores bagbord dieseltank. Der var to slags, vi havde købt en med amerikansk system, det var det forkerte, så den skal byttes. Så onsdag sejlede vi til Tranquil Bay ved Nidri for at bytte tankmåleren. De havde den ikke i butikken, så den skulle bestilles hjem. Så vi sejlede videre til Meganisi og kastede anker. Vi kom lidt sent og der var ikke læ, så vi lå temmelig uroligt.

Vores ekkolod ( og Log) virkede ikke, da vi skulle kaste anker. Nærmere undersøgelser viste at kablet til transduceren var bidt over 🤬🤬. Næste dag fik Poul heldigvis samlet ledningerne til ekkoloddet, så det virkede igen. Musen var gået i ”klisterfælden”, som var den eneste type fælde vi kunne få i Palairos, den havde spist hvad der var, bidt fælden i stumper og stykker og var gået sin vej igen 🤬🤬🤬. Så nu sejlede vi tilbage til Vliho bugten igen og gik på indkøbsjagt i Nidri efter en smækfælde (eller 3). Det lykkedes kun at få nogen til rotter, men Poul tillempede dem lidt, så de næsten klapper, bare man kigger på dem.

Der ville komme reservedele i marinebutikken fredag eftermiddag, så vi besluttede at blive til lørdag

Fredag morgen konstaterede vi, at musen ikke ville prøve vores spegepølse i nat. Tænkte, vi ville prøve med lidt ost også.

Aftenen før fandt vi ud af at vores ankerlanterne ikke lyste, så jeg var en tur i masten for at se om pæren sad som den skulle. Den var gået fra hinanden så den kom med ned. Nede viste det sig at den bare kunne skilles ad, men vi tænkte at den nok ikke virkede, så vi skulle have en ny.

Om eftermiddagen hentede vi bestilte reservedele i Nidri Marine, herunder den rigtige tankmåler. Jeg tog ankerlanternepæren med til Nidri også, for at købe en ny, en test viste imidlertid, at den gamle fungerede fint.

Alle billeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *