Lefkas, Mitika og Port Leone

1/8 20 – 8/8 20

Lørdag sejlede jeg først en tur til Nidri marine, hvor jeg hentede pæren, som jeg havde glemt dagen før. Derudover spurgte jeg forsigtigt ind til det beløb, jeg havde betalt aftenen før, det lød af lidt meget. Og fik fluks penge tilbage for den nye tankmåler og en undskyldning, fordi hun var kommet til at tage penge for den, vi havde jo afleveret den anden.

Derefter var der afgang til Vathi Vali, hvor vi kastede anker indenfor en fiskefarm.
Vandet var klart og vi var ude at snorkle. Vi fandt ud af, at man faktisk kan svømme langt med snorkel, meget længere end uden. Vi fik set en masse fisk inde ved klipperne.
Der var også en lille stenstrand, men den indbød ikke til aftenhygge.

Der var lidt ensomt og tomt i Vathi Vali, så dagen efter flyttede vi til bugten ved siden af, der var mere liv, og den var faktisk smukkere.
Vi havde lidt problemer med en anden båd, der var ved at drive ind i os, vi fiskede deres anker op og viklede den ud af vores kæde. De var kommet efter os, men mente, at det var os, der var skredet for ankeret. Det troede vi nu ikke, men det kan være svært at afgøre. Under alle omstændigheder flyttede de sig og vi blev liggende.

Musen havde ikke spist af vores fælder, og vi kunne ikke finde nye spor. Omvendt – hvad skulle den være død af? Så vi bestemte os for at sejle til Lefkada næste dag for at købe noget musegift og måske nogle andre fælder. Dem vi havde var gået af uden at musen var i dem, så måske musen var blevet afskrækket? Men på den anden side skulle den vel have mad?

Mandag sejlede vi til Lefkada for at skaffe mobilt bredbånd og musegift. Her lagde vi til ved bykajen, hvor man også kunne få vand og el vha. et tallykort, der kunne købes.

Lystfiskeren på kajen kom hver dag og fangede sin aftensmad
Vue ind over byen

Næste dag konstaterede vi at holdingtank var overfuld, holding-tankmåleren virkede alligevel ikke. Det blev Pouls projekt hele dagen, herunder at udskifte maceratorpumpen, hvor pumpehuset var revnet, med den vi købte i Badalona som reserve.

Jeg fik købt prepaid mobilt internet, det er betalbart i Grækenland, og desuden købt ind.

Vi spiste ude på Gyros Gyros, salat, tzatziki, Gyros tallerken med pommes frites, stegt kyllingebryst i små stykker og ristet brød, samt en øl, samlet pris 10 € pr. person. Og det smagte godt.

Onsdag fik jeg færdiggjort og sendt rejsebeskrivelse til Aksel som skulle komme sidst i august. Vi forsøgte igen med at skaffe musegift og fik også en tube med lim. Vi gik en tur ud og så resterne af fort Santa Maura, som ligger lige ved indsejlingen til kanalen mellem Lefkas og fastlandet, og sidst på dagen fik vi lavet fælder med limen.


Torsdag skaffede vi flere penge på tallykort, så vi kunne vaske båd og toppe op med vand.

Flere indkøb blev det også til, hvorefter vi sejlede til Mitika og kastede anker øst for havnen. Vi havde aftalt med Carsten og Judi at mødes i Mitika og gå ud og spise om aftenen. Mitika er en rigtig hyggelig by og vi fandt et dejligt sted at spise.

Dagen efter sejlede vi videre til ankerbugten Porto Leone på den sydlige side af Kalamos, hvor vi nød resten af dagen.

Om aftenen blæste det op og der var trængsel for at få plads tæt på land. Sidst på aftenen lægger en stor motorbåd sig inden for os med snore i land. Vi var usikre på om vi kunne svaje rundt uden at støde ind i den. Midt om natten vendte vinden. Der var imidlertid besætning på motorbåden, og ankervagt på, som gik med en lommelygte og holdt øje med både land og vi andre både. Så hvis vi kom for tæt på, skulle vi nok blive råbt op, tænkte jeg og kravlede i seng igen.

Lørdag dag blæste det stadig udefra, så der ikke var så roligt i bugten. Så vi overvejede at gå til en sydlig bugt på Meganisi. Undervejs fandt vi imidlertid ud af at vi hellere ville til Vliho bugten, hvor vi lå sikkert uanset vindretning.

Alle billeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *