Vliho bugten igen – ny kølekompressor

8/8 20 – 19/8 20

Vi var en tur i Nidri Marine for at købe en ny maceratorpumpe til lager og lidt andre småting, bl.a. en batteridrevet ankerlanterne. Den viste sig at være ret smart, da den selv tændte og slukkede, efter hvor meget lys der var.

På vejen tilbage så vi en dansk båd, men der var ingen hjemme. Senere var gummibåden fortøjet til hækken, og vi tog over og sagde hej på vejen ind for at lufte hund. Det viste sig at være Nis, som Judi og Carsten kendte.

Dagen efter kom Judi og Carsten også til Nidri og lagde sig i Tranquil bugten. De havde også problemer med deres maceratorpumpe og skulle have en ny. Mandag blev det så til eftermiddagshygge hos Judi og Carsten, hvor Nis også kom. Poul hjalp med at få en ankerkædetæller til at virke og jeg hjalp med at få en wifi forstærker til at du. Vi aftalte at spise på Taverna Elena tirsdag aften. Det blev meget hyggeligt, og rigtig god mad på Elena.

Mastervolt temperaturmåleren, der skal sikre korrekt ladestrøm til forbrugsbatterierne havde meldt om fejl igen og igen. Det var nok fordi, der dryppede L-o-r-t ned i batterikassen fra den revnede maceratorpumpe. Poul havde forsøgt at rense op i kassen med noget rodalon, om det var de ildelugtende dråber, eller de desinficerende, der var sevet ind i temperaturmåleren vides ikke. Onsdag blev den lagt udenfor i solen, måske den kunne komme til at virke igen.

Samtidig fik vi bestilt en ny, der lige kunne nå at komme til Vadum, så Aksel kunne få den med sig hjem i den efterfølgende weekend, hvor han skulle til fødselsdag i Vadum. Derfra skulle han have et større læs med, som han skulle have med herned sidst i august.

Vi fik også hentet pakker i Vliho Yacht Club. Vi havde i et stykke tid haft problemer med at holde nok strøm på for anker, den store synder var vores køleskabskompressor, så vi havde bestilt en ny vandkølet model med tilhørende fordamper.

Torsdag startede vi med at renovere det gamle køleskab, der viste sig også at producere isterninger under kompressoren og hele vejen over til køleboksen, der sidder i modsat side.

Vi indrettede campingkøkken på agterdækket, mens Poul brugte nogle dage på at installere ny fordamper og ny kompressor. Da kompressoren sidderunder komfuret, var det også ude af drift.

Vi havde et lille feltgasblus med til brug for ture, og to campingskamler med tilhørende bordplader til brug for ditto, det fik vi rigtig god brug for nu. Aftensmaden blev dog indtaget i Vliho Yacht Club torsdag og fredag tog vi igen over til Elena. Det var ikke helt så godt som det plejede, sikkert fordi det var fredag og der var fyldt med mennesker og meget travlt.

Mens Poul ordnede køleskab, kiggede jeg lidt på hvordan vi kunne lave et system til at håndtere vores gangbro fra båden af, når vi skulle ligge til kaj med agterstavnen, som jo er meget brugt i Grækenland.

Jeg havde også været i Nidri flere gange for at købe reservedele og søndag købte jeg en indbygningsbruser til montering udvendigt på siden af kistebænken. Tidligere skulle man finde bruseslange og vandhaner nede i kistebænken. Nu kunne den betjenes fra badeplatformen, når man lige skulle have saltet skyllet af efter en dukkert.

Søndag sidst på dagen blev køleskabet tændt, det var spændende. Der var lagt mange flasker 30 grader varmt saltvand i fryseren, så det tog lang tid før de blev frosne.

De næste dage blev den nye bruser monteret, tætnet og prøvet af, det fungerede rigtig fint.

Blokke og snor til ophængning af gummibåd i davider blev skiftet, og ophængning af gangbro agter blev udviklet og testet.

Den nye vandkølede kompressor kørte ikke nær så meget som den gamle, det så ud til at den kun brugte 1/4 så meget strøm. Til gengæld klarede den -18 grader i frostboksen, og efter at isoleringen af køleskabsdelen mod frostdelen blev ændret, kom temperaturen i køleskabet også ned på +3 grader. Så vi var rigtig godt tilfredse.

Musen var der stadig og bed i lidt af hvert, vi ryddede op efter klisterfælden, som den havde været i, men efter kamp slap fri af, der var klister mange steder inde i varme-teknikskabet. Vi lagde muse/rottegift ud i små skåle 3 steder. Musefælderne, som den aldrig havde spist af, blev også fjernet.

Alle billeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *