Fraser Island

12/9 17

Lad os starte med at slå fast – vi har fået vores lyst til off road kørsel styret for en tid.

Vi blev hentet tidligt om morgenen ved campingpladsen og kørte i en 4WD bus med 17 passagerer mod færgen til Fraser Island.

Efter knapt en times sejlads kørte vi fra borde og 25 km tværs over øen gennem bakket terræn ad en ensporet sandvej, med flere modkørende konvojer.

Fraser Island er verdens største sandø og fyldt med subtropisk regnskov. Sandet indeholder store mængder silikat, så det suger vandet op til træernes rødder. Så de klarer sig, selv om det ikke havde regnet i adskillige måneder, men sandvejene var opkørte og hullede og mange steder bløde, og selv 4- hjulstrækkerne sad fast ind imellem. På et tidspunkt måtte vi alle stige ud og gå lidt i forvejen, mens chaufføren forcerede et særligt vanskeligt sted.

På den anden side af øen kørte vi på stranden. Her kunne hastigheden sættes op noget af vejen. Selv om det var små sandveje, var der stadig standard vejskilte, f. eks. hastighedsbegrænsninger. På stranden var der 80 km/time, på vejene i det indre af øen 30 km/time, begge grænser var optimistiske.

Vi blev kørt til nogle af øens seværdigheder, bl.a.et skibsvrag og en meget smuk stor sø midt på øen.

Retur ved campingpladsen trætte og møre 11 timer senere.

Alle billeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *