Lübeck

28/4 19 – 30/4 19

Den gamle byport Holstentor

Hansestaden Lübeck eller Lybæk er en af de tyske hansestæder beliggende ud til Østersøen. Byen er med sine 216.712 indbyggere (2016) den næststørste by i delstaten Slesvig-Holsten. Lübecks marcipan er kendt i hele verden.

Byen er placeret ved floden Trave. Den gamle del af byen er en ø omgivet af floden og kanalforbindelsen. Byen har en havneby, Travemünde, som ligger cirka 15 kilometer nordøst for den gamle del af byen. Navnet Lübeck kommer af vendisk Liubice (= elskelig).

Altstadt den gamle bydel, der ligger på øen i Trave, har siden 1987 været en del af UNESCO’s Verdensarvsliste. 1226 blev Lübeck erklæret for at være en fri rigsstad i Det tysk-romerske Rige og som en bystat i Det Tyske Forbund, dette endte i 1937 med Loven om Stor-Hamborg.

Turen fra Travemünde til Lübeck ad floden Trave er ualmindelig smuk med flere gode ankerpladser og kan besejles med mast og rimelig stor dybgang – med andre ord: hvorfor har vi ikke været her før? Turen kan fint kombineres med ferieturen til Femern eller til Rügen og Usedom. I Hansehafen er der udlagt flydebroer og der er strøm og vand. Og så ligger man lige midt i Lübeck Altstadt.

Hansehafen. De gamle pakhuse er ombyttet til multimediehus.

Byen blev bombet sønder og sammen under 2. verdenskrig men er blevet smukt genopbygget med masser af flotte gamle huse med de karakteristiske flot udsmykkede gavlhuse. Vi var heldige at besøge Mariakirchen lige da en lille orgelkoncert skulle starte. Det er en fantastisk måde at ”lande” i en kirke og en by på. Vi har oplevet det nogle gange før og hver gang er en oplevelse.

Alle billeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *