Hannover

7/5 19 – 11/5 19

Hannover Yachthafen

Hannover er hovedstaden i delstaten Niedersachsen ved floden Leine i det nordvestlige Tyskland, og byen havde i 2013 518.386 indbyggere.

Som delstatshovedstad har Hannover mange administrative, økonomiske, videnskabelige og kulturelle institutioner, bl.a. Landestheater med operascene. Ud over Hannovers Universitet, som blev grundlagt i 1831, er der i byen en række uddannelsesinstitutioner, bl.a. et akademi for musik og teater, et Max Planck-Institut for eksperimentel endokrinologi og Fraunhofer-Institut for toksikologi. Hannover er en kendt messeby; hvert forår er den vært for verdens største computermesse CeBIT og industrimessen Hannover Messe. I år 2000 var byen vært for verdensudstillingen Expo 2000.

Hannover var oprindelig en fiskerilandsby, den voksede i middelalderen til by, blandt andet blev der bygget bymurer og flere kirker.

Greverne af Braunschweig flyttede til byen i 1636, og grevskabet, som også var kurfyrstedømme og fra 1814 kongerige, blev senere kaldt Hannover. I slutningen af 1600-tallet blev Hannover hovedstad i kurfystendømmet Braunschweig-Lüneburg. Med Georg 1. kom huset Hannover i besiddelse af den britiske trone. Under fem monarker var Storbritannien og Hannover i personalunion. Den sidste britiske monark af huset Hannover var dronning Victoria, og da hun arvede tronen betød det samtidig afslutningen på personalunionen, siden Hannovers love ikke tillod kvinder at arve tronen.

I 1814-1866 var byen Hannover hovedstad i kongeriget Hannover. Derefter var byen hovedstad i den preussiske provins Hannover. Nu er Hannover hovedstad i delstaten Niedersachsen.

Hannover blev besat af Preussen i 1866. Byen fortsatte med at vokse, men blev ligesom mange andre tyske byer svært ødelagt af bombeangreb under 2. verdenskrig. Hannover var et vigtig trafikalt knudepunkt og produktionscenter, og derfor også et mål for den strategiske bombning under 2. verdenskrig. Mange blev dræbt og mere end 90 % af byen blev ødelagt af i alt 88 bombetogter. På grund af dette har Hannover også mange moderne bygninger.

Continental, Volkswagen, TUI, Hannover Re, VHV og HDI forsikring er store arbejdsgivere i byen.

Efter Sehnde er vi sejlet til Hannover, hvor vi ligger i Hannover Yachthafen. Det lyder af mere end det er, men havnefogeden er flink og fik os gelejdet ind på en plads, som vi også håber at komme fra igen, når den tid kommer.

I dag, onsdag, har vi været på besøg i Herrenhauser Gartens, en fantastisk og kæmpestor barokhave, anlagt dengang der var konger i Tyskland. Der gik adskillige gartnere rundt for at passe anlægget. Tænke sig at der engang var nogen der fik anlagt sådan en have bare til sin egen fornøjelse. Overfor ligger Berggarten som er botanisk have, der var vi også inde. Det var mere almindelig havestil der var til gengæld rigtig mange flotte planter, rododendron og pæoner stod i fuldt flor, og orkidehuset var overvældende. I morgen skal vi på konsulatet og stemme til EU og folketing, og GLS har lovet, at min pakke også kommer i morgen, så det bliver en god dag J

Torsdag: det blev en god dag men ingen pakke. Nye problemer med adressen, denne gang kunne GLS åbenbart ikke finde shoppen?! Vores hjælper ved GLS i DK, Christine, har nu kontaktet kundecenter i D direkte, de lover den bliver leveret i morgen, og Christine følger op i morgen og kontakter os, når den er på vej til levering.

Vi har forsøgt at finde ud af hvad det er der er gået galt. Problemet er åbenbart at man som udgangspunkt ikke kan sende fra en pakkeshop til en anden pakkeshop, det skal være til en privat adresse – en erhvervsadresse (havnekontor) kan måske nok også bruges. Erhvervsvirksomheder kan til gengæld sende til en pakkeshop, så det skulle være ok at bestille på nettet til levering i en pakkeshop, hvis man kan få virksomhedern til det.  Så blev vi så kloge. 

På vej ind til konsulatet

Vi har til gengæld været på konsulatet og har stemt, det var en oplevelse, og så har vi været på det ”nye” (100 år gamle) rådhus og i den gamle bydel med mange smukke huse.

På rådhuset var der 4 modeller af Hannover, en fra 1800 tallet, en fra 1939, en fra maj 1945 og en fra i dag. Specielt den fra 1945 var tankevækkende og dyster i en tid med så meget fremmedhad.

Alle billeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *