“Man må sno sig”, sagde ålen

Som det ses af dette kort (der er en del af det, der linkes til øverst af bloggen), sejler vi ikke bare sydpå fra Travemünde. Hvorfor nu ikke det, har nogen spurgt.

Der er to grunde til at vi “snor” os lidt frem.

Den primære er, at kanaler og floder ikke går den lige vej. Der er to floder, der rmunder ud i Middelhavet og har forbindelse til Østersøen via floder og kanaler. Den ene er Rhône, der munder ud i Sydfrankrig i nærheden af Marseilles, den anden er Donau, der munder ud i Sortehavet, som jo har forbindelse videre til Middelhavet, nogle få sejler den vej, de fleste sejler ad Rhône.

For at komme til Rhône skal man vestpå, som minimum til Rhinen. Den kan man så sejle op ad, hvis man har motorkraft nok. De fleste foretrækker at gå lidt ned ad Rhinen i stedet og dermed kommer mand ind i Holland, Ved Nijmegen kan man så gå sydpå igen og derved støde på floden Maas/Meuse og sejle sydpå derfra.

Den sekundære grund er, at vi har god tid og skulle møde Nico et sted i Holland. Vi spurgte ham, om han ville anbefale nogle gode steder at se i Holland. Han foreslog Utrecht og et par andre steder, vi syntes Utrecht lød spændende. Det førte os så på en ekstra krølle omkring Niewegein, Biesbosch og Eindhoven før vi kom ud på Maas og dermed ind på standardruten (hurtigste)  igen. Nu har vi så atter forladt standardruten og sejler ad Sambre – vi sigter mod at være i Reims i starten af juli. Børn og børnebørn kommer på ferie og de drømmer om at se Tour de France. En etape slutter d. 8. I nærheden af Reims og næste etape starter i Reims d. 9. Så får de 2 chancer 🙂

Det er nu ikke så helt usædvanligt at sejle en anden vej ind i Frankrig, bl.a., fordi nogle gerne vil forbi Paris. Der findes flere ruter gennem gamle kanaler i Frankrig, de munder alle sammen ud i Rhône, men der er også forbindelser til Donau.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *